dinsdag, 21 augustus 2018 11:36

MTC Motovatie protocollen Aanbevolen

Geschreven door Bestuur
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Protocollen inleiding

 

Het dagelijks bestuur van MTC Motovatie wil graag nieuwe leden werven.

Na een recent incident zijn wij er achter gekomen dat er binnen de club geen duidelijke afspraken zijn gemaakt om nieuwe leden op te vangen en te benaderen.

Doelstelling is om motorrijders die voor het eerst kennismaken met de club met een positief beeld naar huis te laten keren.

Het bestuur is een charme offensief begonnen om meer leden te werven. Ook wil het bestuur meer contact krijgen met de huidige Motovatiërs om meer bonding te krijgen onderling en een opener sfeer te creëren voor nieuwe aanwas. Dit mede naar aanleiding vanwege opmerkingen geplaatst door een van de leden die te gast was op de bestuursvergadering van 29 juni 2017.

Citaat bestuursverslag29-06-2017,:

“Het welkom heten van nieuwe leden en verder gedrag tijdens de rit. Toen het clublid net lid was werd hij niet welkom geheten daar heeft hij zich erg aan gestoord. Verder zou het geen kwaad kunnen te bedanken voor de gezellige dag, de voorrijder bedanken;  iedereen is al vertrokken voordat je gedag kan zeggen. Dat zegt iets over de club, hoe mensen met elkaar omgaan. Hij ziet bijna niemand een nieuw lid verwelkomen.”

Als MTC moeten wij het belang van alle leden vertegenwoordigen en ook aan nieuwe leden denken. In de club bestaan meerdere vriendengroepen. We moeten groepsvorming niet tegenwerken maar deze groepsvorming meer open maken.

Ieder potentieel nieuw lid doet er toe en kan een waardevolle aanvulling zijn voor het ledenbestand.

 

Protocol benaderen nieuwe leden bij tourritten.

 1. Hoe te handelen wanneer er nieuwe / potentiele leden mee willen rijden met een tourrit!
  1. Wanneer bij de tourcommissie een aanmelding binnenkomt van een geïnteresseerde motorrijder moet de tourcommissaris de des-betreffende voorrijder informeren.
  2. Ook dient de tourcommissaris de desbetreffende meerijder uitleg te geven over basisregels van het rijden in groepsverband. En de tijdstippen waarop de rit verreden zal worden.
  3. Op de dag van de tourrit wacht de tourcommissaris de nieuwe leden op en stelt deze voor aan de voorrijder en evt. ook aan andere meerijders.
  4. De voorrijder bespreekt samen met de nieuwe meerijder waar deze in de groep gaat rijden en meldt dit ook aan de motorrijder voor en achter de meerijder.
  5. De toercommissaris / voorrijder / overige clubleden bekommeren zich tijdens de rit om de nieuwkomer. Wat vindt hij/zij van het tempo, van de rustpauzes etc.
  6. Aan het einde van de rit vraagt de toercommissaris / voorrijder naar de ervaringen van de meerijder. Is het goed bevallen en wil de meerijder wellicht lid worden? Of zijn er zaken die beter kunnen? Als dat zo is, koppelt de tourcommissaris dat terug binnen het bestuur.

 

Protocol benaderen nieuwe leden bij eigen activiteiten.

 1. Hoe benaderen wij nieuwe leden bij thema avonden, eigen ritten,..
  1. Alle nieuwe gezichten dienen wij als dagelijks bestuur persoonlijk te benaderen en welkom te heten op deze bijeenkomst/rit.
  2. Wanneer er een nieuw lid meerijdt moet het niet zo zijn dat hij aan zijn lot wordt overgelaten.
  3. Aan het einde van de dag/rit is het wel zo prettig wanneer er meerdere leden ook afscheid nemen van de nieuwbakken leden.
  4. De PR functionaris is niet alleen de aangewezen persoon om dit werk te volbrengen maar ook alle leden dienen open te staan voor nieuwe aanwas.

 

Protocol hoe te handelen na een calamiteit.

 1. Wat te doen bij calamiteiten die tijdens de introductie rit voorvallen.
  1. Vraag de nieuwe meerijder altijd naar zijn ervaring met het voorval.
  2. Handel naar eer en geweten om een mogelijk probleem te minimaliseren.
  3. Informeer een aantal dagen na het voorval nogmaals geïnteresseerd naar het wel en wee van de persoon.

 


Bestuur MTC Motovatie

Gelezen: 3815 keer Laatst aangepast op dinsdag, 21 augustus 2018 11:52
Log in om reacties te plaatsen